I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, October 4, 2012

Baling TepOng & Telur ?

As'salamualikum , Adlina nak shared something ni .. Meh baca. :)


 Best Sangat ke Sambut Hari Lahir dengan Tepung & Telur.Just nasihat dan perkongsian bersama HUKUM menyambut Hari Lahir dengan Menganiaya Kawan seperti baling Tepung & Telur:~

HUKUMNYA adalah HARAM kerana membuat sesuatu yg menjadikan org lain sakit hati dan ini bukan cara Islam ini juga cara yg dibenci oleh NABI SAW. Umat Islam ada batasan dan peraturan dlm semua kehidupan sepatutnya buat la secara Islam yg mengembirakan org lain Islam mengajar kita mengembirakan sesama Islam.

Menyambut Hari Lahir dengan membaling Tepung dan Telur sama seperti hukum hudud iaitu membaling batu kepada mereka yang telah melakukan kesalahan, Cuma beza disini adalah anda membaling telur dan tepung kearah mereka yang akan menyambut kelahiran, bukankah menyambut kelahiran itu adalah sesuatu yang harus diSyukuri dan di Raikan?

Sebagai umat Islam, beragama Islam bukankah ada upacara lain yang lebih elok untuk kita sambut? Cuba ingat kembali, mereka dilahirkan dan dilaungkan Azan dan Iqamat, alangkah indahnya kita mendengar. Bukankah lebih indah dan lebih bagus jika kita bersama-sama diri di hadapan pada orang yang menyambut hari lahir itu dan mendoakan KESEJAHTERAAN, KEAMANAN, KEBAIKAN, Lagi dapat pahala buat DOA SELAMAT. =)

gamabr hiasan je , sorry adlina wat harta :)
RENUNG-RENUNGkan & Selamat Beramal. *Adlina copy from blog org lain .

Dh jadi satu trend kan ? bila birthday je baling tepOng + Telur ? hehe
Best ke? entah .. adlina pun Tak penah buat . 

Allah ada bagi ancaman kepada orang yang suka membazir .. ayat Al Isra' 27

""Sesungguhnya orang yang membazir itu saudara kepada syaitan,sedangkan syaitan itu mahluk yang sgt kufur kepada Tuhannya ""

Jangan marah kalau orang panggil anda setan ! sebab sambut birthday dekat sekolah dgn tepung.

Bnyk lagi perkara yang berfedah kita boleh bg at kawan kita, mcm hadiah, kek mcm mcm lagi lah.

Kite mesti amik mudah perkara ni , dgn ckp
""Alaah, berapa sen sgt telur, & tepung tu""

Allah, tak suka taw kawan2 ..

saya bukan alim, saya bukan ustzah, sy bukan sesiapa.. cuma manusia biasa yg sering melakukan kesalahan, . .. sy terima jika ada sesiapa nak tegur sy kearah kebaikan :)

maafkan , sy jika ada kata2 dalam entry ini yang menyinggung perasaan. :)

doakn PMR sy 9A YE :) amin 

No comments:

Post a Comment